Ten post jest przedstawiony przez S.
Pellegrino, Fine Dining Lovers.
Restauranteurs mają trudniejsze chwile, aby zadowolić swoich klientów, a teraz zamieniają się w miłośników jedzenia.
Dla smakoszy, wyżywienie to więcej niż tylko wykwintne, wyrafinowane przygotowanie.
Chodzi o naukę o jedzeniu, skąd pochodzi, jak się go przygotowuje, a wyżywienie staje się pełnym doświadczeniem.
W tym aspekcie środowisko, w którym serwowane jest jedzenie, stało się bardzo ważną częścią tego doświadczenia.
W tym poście przedstawimy Wam projekty restauracji, które oferują wyjątkowe doznania kulinarne poprzez innowacyjną architekturę.
W tym projekcie wszystko dotyczy kontekstu, a zwłaszcza widoku.
Zaprojektowana przez Park Associati restauracja The Cube to popularny pawilon podróżujący po Europie, który oferuje niezapomniane wrażenia kulinarne dla 18 osób w otoczeniu wspaniałych lokali: na szczycie budynków, pomników, a nawet na wodzie.
Miejsca docelowe.
Belgia (jak widać tutaj, na Parc du Cinquantenaire w Brukseli), Włochy, Rosja, Szwajcaria i Szwecja, ale tylko przez trzy miesiące w każdej lokalizacji (więcej informacji).
The Cube Restaurant by Park Associati, zdjęcie.
Danica O.
Kus + 21 Marzenie o restauracji w Dżakarcie, aby mieć restaurację na świeżym powietrzu japońskim makaronem, ożyło dzięki indonezyjskiej firmie DSA + s.
Aby zabezpieczyć przestrzeń zewnętrzną przed słońcem i deszczem, firma zdecydowała się użyć bambusa, łatwego w użyciu lokalnego i zrównoważonego materiału, aby stworzyć serię gigantycznych bambusowych parasoli, które pokrywają przestrzeń zewnętrzną (więcej informacji).
Restauracja w Greenville, fot.
Dzięki uprzejmości DSA + s Znany szef kuchni Stefano Manfredi i architekt Luigi Rosselli mają wspólne pochodzenie mediolańskie.
Milano ze Stefano i Luigi to niegdyś przemysłowa ziemia Włoch, jej przemysłowa architektura, przestrzeń, uczciwość i znajomość jakości materiałów.
BALLA jest transpozycją życia wzdłuż mediolańskich kanałów Navigli do brzegów portu Sydney.
Osteria Balla Manfredi, zdjęcia.
Justin Alexander Osteria Imiennik BALI był milanistycznym futurystą, artystą Giacomo Balla, który podpisał Manifest Ruchu Futurystów w 1909 roku.
Manifest to oda do przemysłu i maszyn, sto lat później maszyny i przemysł opuściły Mediolan, ale architektura pozostaje dumny i piękny.
Kuchnia i bar są podniesione z poziomu głównego piętra i otoczone są betonowymi wiązarami nawiązującymi do mostów, które rozciągają się nad kanałem Navigli w Mediolanie.
Łagodna stal z widocznymi spoinami i mocowaniami jest wykorzystywana w całym projekcie, odnosząc się do przemysłu stalowego w przeszłości w Mediolanie, a także do przechowywania wina inspirowanego fabrykowymi stelażami na dziury (więcej informacji).
Restaurację zmienatematu w Łodzi zaprojektowali młodzi architekci xm3.
Dzięki ograniczonemu budżetowi firma była w stanie stworzyć wyjątkową restaurację, która służy również jako przestrzeń do organizowania imprez artystycznych i kulturalnych dla ich młodej i modnej publiczności.
Zainspirowany restauracją BanQ w Bostonie, wnętrze zostało zaprojektowane jako łódź z drewnianymi profilami, które dzielą pomieszczenia i zawierają nawet bar (więcej informacji).
restauracja zmianatematu, fot.
dzięki uprzejmości xm3 Kliknij tutaj, aby zobaczyć pełną galerię tego wpisu.
[przypisy: termedica poznań, castorama częstochowa gazetka, nieruchoma część silnika elektrycznego ]
Powiązane tematy z artykułem: castorama częstochowa gazetka nieruchoma część silnika elektrycznego termedica poznań